Belöna din hund istället för att bestraffa

Belöna din hund istället för att bestraffa

Det finns många sätt att uppfostra en hund

Det sättet jag förespråkar är belöning och inte bestraffning. För att få en lydig hund krävs mycket träning och stort tålamod från din sida. Alla olika typer av hundraser kan bli lydiga med rätt sorts träning.

Att träna ofta men inte för länge brukar vara effektivt. Inte mer än 5 till 10 minuter per gång. Då får du ut maximalt från din hund då han är pigg psykiskt.

Det finns många sätt att uppfostra en hund

Innan du börjar måste du ha något som din hund tycker. Jag föredrar köttbullar, skinka eller något annat extra gott som din hund verkligen älskar. Jag skippar alltså hundgodiset när jag vill lära en hund något nytt. Har du något som lockar extra mycket blir hunden mycket mer motiverad att försöka förstå vad det är du vill uppnå.

Om du börjar lära din hund sitt ska du alltså belöna din hund när han sätter sig och inte bestraffa hunden när den inte gör det. Ett vanligt fel folk gör är att skrika hundens namn när den gör något fel. Dessa hundar är ofta dåliga på att lyssna på inkallning då de relaterar sitt namn till något dåligt.

Om du börjar lära din hund sitt ska du alltså belöna din hund när han sätter sig

Träna i små steg i taget. Det kan ta åtskilliga gånger innan din hund lär sig nya saker. Att träna vardaglig lydnad med din hund är något ni båda kommer ha uppskattning av en lång tid framöver. Något som är väldigt frustrerande är att ha en olydig hund.

Träna din hund redan som valp. Men ordspråket att det inte går att lära en gammal hund att sitta är bara en bluff. Det är inga som helst problem att lära din hund olika typer av moment oavsett om den är 15 veckor eller 8år. Att träna din hund är inte bara något som är roligt. Det är också väldigt bra för den mentala biten för hunden.

Träna din hund redan som valp

Att både ha fysisk aktivitet och mental är extremt viktigt. En understimulerad hund är en hund som inte mår bra. Detta är något alla hundar behöver dagligen. Vissa hundar kan tyckas vara svårare att träna än andra. Detta är något som är rasspecifikt men betyder inte att det inte går. Bulldoggar är kända för att envisa till exempel. För denna ras behöver du kanske lite mer tålamod och tid om du vill att den ska bli duktig i till exempel agility.

Glöm inte bort att det viktiga inte är vad du och din hund gör tillsammans utan att ni gör det. Är du anpassningsbar kommer din hund också att vara det. För en hund kan något som inte är så speciellt för dig vara något jättespännande. Då får din hund automatisk fysisk och mental träning utan att du egentligen tycker ni gjort något.

Att bestraffa sin hund är något jag är emot

Att bestraffa sin hund är något jag är emot. En hund förstår oftast att den gör rätt eller fel utan att man använder våld. Om din hund gör fel är det bara att säga NEJ med bark röst. Gör den något bra belöna och var glad i rösten. Hunden kommer förstå vad som är rätt och fel. Hur du låter på rösten är något som är väldigt viktigt och som hundar uppfattar. Gör din hund något bra måste du vara överdrivet glad och positiv.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *