Rensa bland hundtillbehören

Rensa bland hundtillbehören

I min ungdoms år sade min far några visdomens ord:

”Att köpa hundtillbehör är för en hundägare vad en välskött trädgård är för en trädgårdsmästare. När man rensat bort ogräset och plockat i rabatterna så finns bara lyckan av det perfekta kvar.”

Många av min faders citat har varit av bristande kvalitet men detta måste ses som ett av de bättre. För visst är det så att hundtillbehörens värld inte är en enkel sådan. I vägen för det perfekta köpet finns en snårig djungel av olika alternativ som måste rensas bort.

Välj hundtillbehör efter behov

Som trädgårdsmästare i ditt liv måste du kunna skilja ogräset från rosorna. Lära dig vilka hundtillbehör du inte behöver och vilka du inte kan klara dig utan. Här hittar du några grundläggande tips som alla sanna hundtillbehörsjägare behöver.

Välj hundtillbehör efter behov

Vad har jag för behov?

Låt oss säga att du är ute efter en hundsele – vad är den tänkt att användas till? Det finns selar för spårträning, dragträning, vardagsanvändning, skogsvandring och mycket mer. Ta reda på dina behov och jobba från dem.

Vad har min hund för behov?

Vad har min hund för behov?

Gör din hund plötsliga utfall i kopplet? Då är förmodligen inte ett hundhalsband det bästa alternativet, en sele är mycket mer skonsamt och minskar risken för hals- och nackskador. Har din hund en annorlunda kroppsform? Olika hundtillbehör passar olika bra på olika kroppsformer. Mät din hund noggrant och ta med det i bedömningen av det du kollar på.

Vad är syftet?

Många hundtillbehör tillverkas för att fylla vissa syften. Det finns dragselar för draghundsträning, spårselar för spårträning, speciella halsband för rapportträning och sökträning. Varje område inom ämnet hundar har en egen samling av hundtillbehör.

Om du vet att du vill göra eller träna något speciellt med din hund så minskar du även antalet alternativ. Tänk dock på att du inte behöver vara helt låst vid just ditt område. Till exempel så fungerar dragselar väldigt bra som spårselar, ofta nästan bättre än spårselarna själva.

Hund med koppel i mun

Vad finns kvar?

Vid det här laget så har du nog lyckats smalna ner utbudet till det som faktiskt räknas. Vad du nu ska välja får du komma fram till själv. Som sista tips kan nämnas att kolla extra noga på material och storlekar. Välj ett material som är skönt för hunden och håller länge. Se även till så att hundtillbehören du väljer har rätt storlek och gärna ger möjlighet att själv justera storleken, det vinner du på i längden.

Lycka till!

Jag hoppas att du med dessa tips i bakfickan kan förenkla ditt letande och din vardag. Snart är det problemfria köpet av hundtillbehör ett minne blott och din trädgård av lycka och perfektion blommar i sin fulla prakt.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *