En hemsk upplevelse

En hemsk upplevelse

Allt började när jag och min hund var ute och gick i skärgården runt Stockholm. Det var en härlig sommardag och solen sken som aldrig förr. Min hund vars namn var Franky, en stor och rufsig siberian husky. Han var lika glad som alltid och sprang fritt på stranden.

Efter en halvtimmes lek blev han ovanligt trött. Det var inte likt honom alls men eftersom det var så varmt tänkte jag inte mer på det! Vi körde hem och han gick och lade sig i soffan som vanligt. Han låg där hela eftermiddagen och när solen började gå ner så var det dags för mat, hans aptit har man aldrig kunnat klaga på.

Siberian husky äter

Han hoppade långsamt ner från soffan och lunkade fram till skålen. Han åt upp men det har aldrig tagit så lång tid för honom, han brukar svälja maten i ett svep. Jag hade mycket på jobbet den veckan och hade inte tid att tänka på det så mycket.

Dagarna gick och han blev på sämre och sämre humör. Jag började bli orolig så jag ringde till en veterinär och de sa lugnt att jag inte skulle oroa mig, det var en varm sommar och det är ett vanligt beteende hos hundar.

Men jag ville inte släppa det. Min hund är mitt allt och jag fortsatte oroa mig. Aptiten blev sämre och han var aldrig pigg när vi var ute och gick, vilket han brukade älska! Efter en veckas tid så ringde jag igen till djursjukhuset i Stockholm och de bad mig komma in dagen efter om han inte fick i sig mer mat.

Siberian husky till Veterinär

Morgonen efter så var det det första jag gjorde. På djursjukhuset tog de emot honom med öppna armar men han var inte så nyfiken som han brukar vara när han möter nya människor. De frågade hur gammal han var, men han var bara 5 vid det tillfället så de trodde inte det var på grund av ålder.

De tog lite olika tester och han bara satt på borden och väntade snällt, men med ledsna ögon. Det gjorde ont i mig när jag såg honom så. De gav honom lite tabletter och dropp i en timme för att få upp aptiten och vitaminvärdena. Vi åkte hem och veterinären sa att hon skulle återkomma när de fått provsvaren.

Tre dagar gick där hans humör gick upp och ner. Ena timmen har han pigg och glad nästa var han sur och bara sov. Veterinären ringde och sa att de inte hittat något, men att jag skulle komma in igen för att ta leverprover på honom. Jag åkte in till djursjukhuset samma eftermiddag och de tog ett snabb test på hans lever. Det visade sig att han hade en enkel leversjukdom som kunde behandlas med tabletter i 3 veckor.

Orsaken är ännu okänd men min hund är frisk och jag fick bra stöd och hjälp på djursjukhuset i Stockholm.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *